Marijn van Kalmthout

Benetton Formule 1 (Jean Alesi)

De BOSS GP is een in 2010 opgezet internationaal kampioenschap met spectaculaire snelle singleseaters. Tot de klasse behoren ex-Formule 1 auto's tot 2007, Indycars, Champcars G2 bolides, Formule 3000 en Renault Worldseries wagens. De bolides hebben qua paardenkrachten ongelimiteerde motoren.

mvk bossgp dijon2012 v

De auto waarin Marijn van Kalmthout tot dit seizoen in reed is een Benetton Formule 1 uit het jaar 1997. De wagen is in 2008 overgenomen van Klaas Zwart/Ascari. De Benetton is in zijn geheel opnieuw opgebouwd en gerestaureerd.

De Benetton 1997 B197 heeft een Judd V10-motor met ruim 750 pk! De auto, die is ontworpen door Pat Symonds en Nick Wirth, leverde Jean Alesi in het F1-seizoen 1997 vijf podiumplaatsen en een derde plek in het wereld kampioenschap op.

Unieke gevoelswaarde
"Dit is ├ęcht genieten. Racen met zulke monsters is het ultieme dat je als autocoureur kunt meemaken. Niet alleen om te rijden, maar ook om mee te maken als toeschouwer. Tijdens het Masters of F3-weekend op Zandvoort hebben wij veel relaties en sponsors van mezelf en de Stern Groep op bezoek. Stern Groep is de automotive holding die in 2005 mijn dealerschappen heeft overgenomen. Ik laat alle genodigden van dichtbij zien hoe een Formule 1-auto eruit ziet en hoe het is om een Formule 1 te runnen. Ik krijg laaiend enthousiaste reacties. Zonder uitzondering vind men het een unieke ervaring om de 'wereld om en bij de Formule 1'  van zo dichtbij mee te maken."